Kategorie
 
 
 
Párty škola: Tvary a velikosti balónků - slide 1
 
 
 
 
Párty škola: Tvary a velikosti balónků

Už víte, že běžně najdete balónky z latexového, fóliového a plastového materiálu. Nyní se zaměříme na různé tvary a velikosti, se kterými se můžete setkat.

 

Mini balónky

Nebo mini shapes jsou fóliové balónky malých rozměrů od 4 do 9 palců. Mohou být klasického kulatého tvaru nebo přizpůsobené tělu postavičky. Na jejich nafouknutí vám stačí vzduch (doporučujeme balónovou pumpu, se kterou to máte jednou dva), žehličku na zatavení otvoru a tyčku na jejich upevnění. Využívají se jako dekorace do květinových a ovocných kytic, ale velkou radost z nich mají i děti. Díky jejich rozměrům jsou skladné a mají nízkou cenu. Po zatavení je nelze opět nafoukat.


Zdroj: Amscan

 

Inflate-A-Fun

My ho nazýváme ruční balónek. Je to malý bratr mini balónků, který však nepotřebuje žádnou tyčku. Fouká se vzduchem a výrobce jeho tvar přizpůsobil tak, aby se dobře držel v dětské ručce.
 


Zdroj: Amscan

 

Supershapes

Jsou to super-fóliové balónky, neboť je najdete v různých tvarech. Například detailně tvarovanou postavu Mickeyho Mousa, celou lokomotivu vláčku Tomáše nebo hlavu Spidermana. Vyznačují se velkými rozměry. Proto na jejich nafouknutí budete potřebovat více hélia než na standardní balónek. Vyniknou jako hlavní prvek v balónové kytici nebo balónové dekoraci. Ale obrovskou radost uděláte i malému oslavenci, když mu pogratuloval právě s tímto balónkem.
 


Zdroj: Amscan

 

Juniorshapes

I tyto se dokonale přizpůsobují tvarům zvířátka či superhrdiny. Narozdíl od předchozí kategorie se přibližují k rozměrům standardních balónků. Ale to už naznačuje i jejich název.
 


Zdroj: Amscan
 

Airwalkers

Největší balónky, jaké momentálně existují (až na ty teplovzdušné). V některých případech stačí na jejich nafouknutí i vzduch. Před dítětem se zjeví jeho oblíbený hrdina nebo princezna v životní velikosti. Dají se opět nafoukat. V balení se nacházejí i malé těžítka, které airwalkers naplněné heliem udrží pěkně na zemi.
 


Zdroj: Amscan
 

Insiders

Pod tímto názvem si můžete představit balónek uvnitř dalšího balónku. Hlavní balónek s motivem se jemně ukrývá ve větším průsvitném balónku. Vzniká tak velmi zajímavý efekt, děti i hosté na párty budou přemýšlet, jak se vám ho jen podařilo dovnitř dostat. :-) Jejich velikost se pohybuje okolo 60 x 60 cm.
 


Zdroj: Amscan

 

Multibalónky
Spolupráce více balónků vytváří jeden celek. A tomu říkáme multibalón. Najdete je v podobě například sedícího medvídka, který se skládá z několika samostatných částí. Zde vám postačí na jeho nafouknutí vzduch. Nebo jako kulatý narozeninový balónek, který má vystupující prvky - čísla.


Zdroj: Amscan

 

Číselné balónky

Nejoblíbenější balónky za minulý rok a jejich popularita stále roste. Určitě je už dobře znáte, proto je není třeba velmi představovat. Balónky ve tvaru čísla mají výšku až 86 cm. Díky množství helia vydrží několik týdnů. Využívají se na dekorování místností na narozeninové oslavy nebo jako netradiční dárek pro oslavence. Jsou skvělým doplňkem i při focení, čehož důkazem jsou tisíce fotek na internetu.
 


Zdroj: Unique

 

Písmenkové balónky

Stejně jako číselné, výrobci přinášejí i balónky ve tvaru písmen. U nás v nabídce najdete bannery složené z balónových písmen a slov. Ušetříte při nich na heliu, protože se foukají vzduchem. A to je jejich velká výhoda. V balení najdete tenkou šňůrku, na kterou jednotlivá písmena a slova navléknete a zavěsíte.


Zdroj: Amscan
 

 Ultrashapes

Balónky nemusí být pouze kulaté. Výrobci se inspirovali různými 3D geometrickými tvary, jako je koule (orbz), kostka (cubez) či hranol / diamant (diamondz). K nim patří i anglez - balónek neobyčejného tvaru s dvanácti stranami. Nikdy tak nebudou působit nudně. A těch, kteří je neznají, překvapíte.
 


Zdroj: Amscan

 

Mega balónky

Nepřeháníme, tyto jsou opravdu obrovské. Vejde se do nich ale hodně hélia. Namísto celého balíčku latexových balónků vám stačí jeden takový balón. Skvěle vypadají na svatebních a módních fotografiích. Pokud chcete ohromit hosty na velké oslavě, jako dekorace jsou ideální.
 


Zdroj: PartyDeco
 

Jumbo balónky

Velké balónky jen ve fóliové verzi. Takový větší bratr supershape balónků. Zatím je najdete spíše ve standardních tvarech s rozměry kolem 70 x 70 cm.
 


Zdroj: Amscan
 

A to speciální jsme si nechali nakonec.
 

LED balónky

Svítící balónky jsou novější, postupně rozrůstající se kategorií. Jsou vyrobeny z latexu a opravdu svítí několik hodin (v ideálních podmínkách min. 12-15 hodin). Vyniknou však zejména v noci nebo na strašidelných halloweenských párty. Dají se nafouknout vzduchem i heliem. Máme odzkoušené.


Zdroj: Unique
 

Balónky s konfetami

Spojit konfety s balónky - geniální nápad! Poslouží i jako náhrada za vystřelovací konfety. Vyrábějí se z průsvitného latexu, který nechá vyniknout barevné konfety. Přiložené konfety nasypete ještě před foukáním do balónku.


Zdroj: Unique
 

Vodní balónky

Největší popularitě se těší zejména v letním období. Jsou z latexu a připraveny k naplnění vodou. Že jste ještě vodní balónovou válku nezažili? Budete potřebovat menší přípravu a trénink, například s malým balením. Ale podle nás je vítěz už nyní jasný!


Zdroj: Amscan
 

Zpívající balónky

Opravdu, některé balóny dokáží i zpívat. Stačí do nich jemně bouchnout a začnou hrát narozeninovou "Happy Birthday" písničku nebo známou melodii například ze Star Wars nebo Frozen. Jejich velikost také není zanedbatelná - 71 x 71 cm.
 




  Ukázka melodie Let It Go ►
 

 

 

 

Zdroj: Amscan

 

Balónky na hraní - tvarovatelné, matracové, raketové

S každým balónkem může být zábava, ale jsou takové, které jsou k tomu určeny. Pobavte se s dětmi tvarováním různých zvířátek, poskáčte si po balonové matraci nebo nechte vyletět "do vesmíru" raketové balónky.
 


Zdroj: Amscan

 

* Většinou uvádíme rozměry balónků v palcích. Týká se to zejména standardních velikostí. No, pro lepší představu si víte palce snadno přepočítat na centimetry. Aha:
1 palec = 2.54 centimetrů