Kategorie
 
 
 
Mini fóliové balónky - slide 1
 
 
 
 
Mini fóliové balónky

I vám se líbí fóliové balónky ale zdají se vám příliš drahé? Výrobci přišli s řešením - jsou to malé foliové balónky bez nutnosti jejich plnit heliem. Jak je správně použít?

Řekněme si to otevřeně. Fóliové balónky jsou krásné, ale ne vždy a ne stále máme dost peněz na to, abychom jimi věděli dekorovat místnost nebo exteriér. Nejdražší položkou takové ozdoby je právě hélium, jehož cena v posledních let neustále roste (píšeme o tom na jiném místě) a tak výrobci hledají řešení pro zákazníky, kteří chtějí krásnou výzdobu, ale jsou ochotni udělat i nějaké kompromisy.


Tím prvním je, že se budou muset spokojit s menšími rozměry, kde na rozdíl od standardní, nejčastější velikosti balónku o průměru 45 cm, mini fóliové balónky mají poloviční rozměry, tj 23cm. Jsou dokonce i ještě menší balónky, o rozměru 11 cm, ty se hodí především jako dekorační doplněk do kytic, dárků atd.
Tím druhým kompromisem je, že balónky nebudou létat. Darmo, vzduch v balónku není lehčí než vzduch kolem. Řešením tedy je, že se balónky navléknou do držáku na paličku, než jakýkoli jiný balónek.

Pokud si od nás plánujete koupit mini fóliový balónek, přinášíme vám několik rad, jak je nafouknout:

Nafouknutí 
Nejlepším způsobem, jak je naplnit je naplnit balónek obyčejnou balonovou pumpou na vzduch. Tak zajistíte, že balónek bude mít v sobě ten správný tlak a bude dostatečně tuhý. Pokud nemáte po ruce balónek, dá se to i prostřednictvím tyčky na balónky, kde otvorem nafouknete balónek do požadovaného tvaru. Nebude ale nikdy tak pevný jako když to uděláte pumpou.


Zpětný ventil
V těchto balónků není, proto pokud byste neutesnili otvor okamžitě po nafouknutí balónku, tak vám balónek splaskne. Je důležité po nafouknutí utěsnit otvor tak, aby z něj nemohl uniknout vzduch a připravit balónek na zavaření.


Zavaření balónků
Pro profesionály je připravena speciální svářečka, která se dá u nás objednat, vybavená dozimetrem s nastavitelnou intenzitou svaru, doplňkovým příslušenstvím. 

                                                   

Pro běžné zákazníky, kteří si potřebují zavařit jen pár balónků, máme jednodušší řešení, a to žehličku na vlasy, kterou má dnes už většina žen. Nezkoušejte to na maximální teplotě, ta propálí fólii, zkuste raději zlatou střední cestu. Nám se podařilo najít optimální hodnotu nastavení po 5-ti pokusech. Přikládáme i video návod, jak si zatavit balónek doma.