Kategorie
 
 
 
Baby Shower vs. Gender Reveal: Oslavy před narozením miminka - slide 1
 
 
 
 
Baby Shower vs. Gender Reveal: Oslavy před narozením miminka

Ne nadarmo se říká, že očekávání miminka je jedním z nejkrásnějších období v životě. Příprava na rodičovství a příjemné vzrušení z blízkého příchodu nového člena rodiny jsou již samo o sobě skvělými důvody na oslavu. A i díky tomu jsou předporodní párty jako baby shower a gender reveal tak populární v zahraničí a stávají se trendem i u nás. Víte však, jaký je mezi nimi rozdíl?


Maminkovská párty Baby Shower

Technicky vzato, baby shower je tradičnější oslava. Většinou ji neorganizuje přímo budoucí maminka, ale některá z jejích kamarádek nebo blízké rodiny. Pozvaných hostů bývá o něco více než při gender reveal párty a takové oslavy se účastní nejčastěji pouze ženy. 

Koná se kolem počátku třetího trimestru a podstatou je oslavit brzký příchod miminka do rodiny a zahrnout ho dárky. Pohlaví dítěte je v tomto období většinou již dobře známé (pokud se samotní rodiče nerozhodli počkat až do porodu). A i výzdobu organizátorka ladí do barev, které naznačují či do rodiny přibude chlapeček nebo holčička.

 
Zdroj: PartyDeco
 

Kromě posezení v příjemném prostředí a příjemné společnosti je možné zpestřit tuto událost i vhodnými aktivitami nebo hrami, které se stanou podkladem pro vzpomínky za několik let.

Odhalení pohlaví miminka Gender Reveal

Naopak gender reveal párty je trendem jen posledních let. Pro mnohé je to šance ukázat svou kreativitu a zpestřit si čekání na narození dítěte na svět. Organizují ji přímo budoucí rodiče za účelem odhalení pohlaví miminka. Někdy je to překvapení i pro samotné rodiče a novinku se dozví až na párty spolu s ostatními

Opět je součástí bohatá výzdoba, kterou ladí do kombinace růžové a modré na zdůraznění významu celé oslavy a zlatým hřebem bývá samotné odhalení pohlaví nového člena rodiny.

Fantazii se meze nekladou a kromě již klasické dorty s růžovou či modrou náplní si rodiče volí nápadité odhalení pomocí barevných konfet ve velkém černém balónku nebo tubě, kdy zúčastnění až do momentu vystřelení zůstávají v nevědomosti.

Více nápadů na odhalení tajemství pohlaví najdete v našem dalším článku.
 

 
Zdroj: PartyDeco

Kromě posezení v příjemném prostředí a příjemné společnosti je možné zpestřit tuto událost i vhodnými aktivitami nebo hrami, které se stanou podkladem pro vzpomínky za několik let.