Kategorie
 
 
 
Svítící LED balónky - slide 1
 
 
 
 
Svítící LED balónky

Novinka ve světě balónků - světelné balónky u nás. Otestovali jsme je a přinášíme vám první dojmy z nich.

To, že balónky již odedávna učaruvávajú dětem, je známá věc. Vznášející balónek porušující zákony gravitace má své kouzlo. Ale doplnit ho o světlo byl až do nedávná neřešitelný problém. Jakákoliv žárovka byla totiž příliš těžká na to, aby se balónek naplněný heliem vznesl. Naštěstí vývoj v osvětlování pokročil dopředu a dnešní LED světla potřebují minimální objem a baterii na to, aby se vešly do balónku.

Struktura balónku
Je na první pohled odlišná od klasického balónku. Jakmile otevřete obal je vidět, že něco z balónku "trčí" .Je to tenký proužek papíru, který brání v aktivaci LED světla a baterky. 

Další zvláštností, kterou si všimnete, je svar balónku, kde je umístěna LED baterka. Překvapivě, svar je perfektní a nedochází k úniku vzduchu.

Jak rozsvítit LED balón?


Aktivaci světla provedete jednoduchým povytažením papírku, přičemž přidržíte konec balónku. (viz obrázek). Doporučujeme tak udělat při sfouknutím balónku, je to tak jednodušší.

Dá se svítící balónek naplnit heliem?
Výrobce uvádí že je na naplnění vzduchem, nám to však nedalo a naplnili jsme již aktivován balónek heliem. Přece jen, svítící balónek na tyčce není to pravé ořechové. Balónek jsme tedy nafoukly héliem, přičemž jsme ho neprepĺňali, aby nedošlo k přílišnému namáhání stěn. Balónek se vznášel a svítil. Takže nic nebrání tomu, abyste ho nafoukly heliem i vy.

Jak dlouho vydrží LED balón svítit?
LED světlo, které jsme testovali vydrželo svítit přes 24 hodin, což je určitě víc, než plánujete balónek použít. Je nutné ale upozornit, že intenzita světla byla na konci výrazně nižší než na začátku. Celkově, neočekávejte, že si budete balónky prisvecovať. LED světélko je opravdu malé. Ilustrační záběry na prospektech znázorňující nádherně světlé a rovnoměrně osvětlené balóny jsou výsledkem práce šikovného grafika ve Photoshopu. :-) 

Shrnutí
Pokud vám nevadí vyšší cena balónku a chcete udělat dojem, tak potom je svítící LED balónek to pravé. Pro vypouštění odkazů do nebe však nepotřebujete LED balónky, postačí vám i lampiony štěstí, které v noci díky hořáku a většímu objemu září na obloze déle.

Zajímavé použití LED balónků jsme našli na webu, a přinášíme ho jako inspiraci.

záře hole na balónky <3