Kategorie
 
 
 
 
 
První narozeniny jsou skvělé! - slide 1
 
 
 
 
První narozeniny jsou skvělé!

První narozeniny jsou úžasným svátkem, na který se nezapomíná. Zde je několik rad a postřehů, které vám pomohou připravit se na tuto událost.

Hned na úvod je třeba říci otevřeně, že první narozeniny jsou hlavně pro rodinu a přátele. Starým rodičům asi první narozeniny připomínat nemusíte, ale je vhodné, pokud pošlete pozvánky na oslavu těm, které znáte ze školy nebo práce. Je vhodné poslat pozvánky v předstihu alespoň týden, aby se pozvaní hosté stihli připravit a upravit program, případně koupit malý dárek.

Termín oslav
Oslavu narozenin není nutné organizovat přesně v den narozenin, víkendy jsou často řešením tak pro Váš nabitý program i pozvaných hostů.
Naplánujte si oslavu tak, aby se termín oslav vešel do časového prostoru mezi spánkem. Pokud se čas oslav prodlouží, hrozí, že dítě bude mrzuté a neklidné.
Samotná oslava by neměla trvat déle než 1 hodinu, což je ideální čas, během kterého dokážete udržet pozornost svého děťátka.
 
Kolik hosty pozvat?
Oslavy prvních narozenin jsou významným svátkem, na který si pozvěte těch nejbližších - rodinu, případně nejbližších přátel a přítelkyně.
Pozvěte takový počet hostů, kterým se zvládnete věnovat. Nezapomínejte, že kromě nich budete mít na starosti ještě i Vaše děťátko. Pokud plánujete pozvat mladé maminky s batolaty, jejich počet by v žádném případě neměl překročit počet 3.

Občerstvení
Ačkoliv na takových oslavách není zvykli podávat jídlo o několika chodech, něco malé na zakousnutí je dobrý nápad, který Vaši hosté jistě ocení. Nezapomeňte na možné alergie, případně jiné limitace (vegetariáni, ...), abyste se vyvarovali nepříjemnostem.

Fotografie
Fotky z oslav narozenin jsou úžasné, zvláště, když jsou to ty první. Pokud máte prostředky a čas, najděte si profesionálního fotografa, který Vám zachytí dítě v jeho přirozeném světě. Pokud ne, dbejte na tyto rady zkušených fotografů:

  • dbejte na to, aby se dítě cítilo přirozeně, nenuťte ho do žádných aktivit
  • věnujte pozornost dekoracím a maličkostem, které dotvoří atmosféru. Popřemýšlejte, kde by se dobře vyjímaly číslo 1 na pozadí fotky. Mnoho rodičů rádo fotí dítě s dortem, popřemýšlejte o jejý netradičním tvaru.
  • nezapomeňte ani na oblečení. Dnes existuje mnoho triček s označením čísla 1, které dotvoří atmosféru a zvýraznit osobnost vašeho děťátka. Pokud se vám nepodaří sehnat oblečení, ozdobte mu stůl, nebo židli.
  • využijte možnosti, které Vám poskytuje počasí, ať už je to na jaře, v létě nebo zimě. "Já jsem 1" napsáno do sněhu barevnou vodou, nebo do písku zvýrazní jedinečnost oslavy prých narozenin. Rovněž, rozkvetlé záhony květy jsou velmi vhodným pozadím pro portréty vašich ratolestí.
     

Dekorace
Samozřejmě, že vaše dítě dekorace nebude vnímat, ale vhodně zvolené dekorace se budou dobře vyjímat na vašich fotkách. Při výběru dbejte na to, aby oslava prvních narozenin byla vkusná a veselá, protože právě takový by měl být celý den. Nemusíte mít toho příliš mnoho, dbejte raději na to, aby byly barevně a tématicky sladěny.
Naši nabídku naleznete v kategorii Oslavy 1. narozenin , kde najdete dostatečně širokou nabídku témat na první narozeniny.