Kategorie
 
 
 
Oslava 50. narozenin - slide 1
 
 
 
 
Oslava 50. narozenin

Už nesmrtelný FK Veselý věděl, že - "Cože je to padesátka ...." Chystáte oslavu 50. narozenin pro oslavence a chcete ho překvapit? Zde je několik nápadů a tipů.

50-ka je výročí, kdy jsou oslavenci stále plní síly, i když mládí a pružnost před 30-ti let je preč. Úbytok energie a rychlosti však vědí kompenzovat zkušenostmi.
 

1. Plánování a pozvánky na 50-ku
Alespoň 3 týdny před oslavou napište pozvánky. Pozvánky na oslavu můžete buď poslat elektronicky - můžete je najít na webu nebo pokud si myslíte, že rukou podepsaná pozvánka s osobním textem má stále něco do sebe, můžete poslat v obálce papírové pozvánky nejbližším. 

50-ka může slavit doma nebo v podniku, záleží na chuti i preferencích oslavence. Pokud se rozhodnete pro restauraci, vyberte takovou, o které víte, že ji oblibě jubilant. Dejte si námahu a zajděte osobně dopředu do restaurace, a domluvte se s personálem na detailech. Je to určitě lepší, než objednávat oslavu telefonicky. Pokud provozář a personál uvidí, že máte jasnou představu a že vám na oslavě záleži, budou se i oni více snažit. :-)

Pokud děláte party doma, zkuste jubilanta odstavit od přípravy oslavy tím, že ho někam vezmete pryč a upravíte pokoj tak, že z ní uděláte na termín oslavy slavnostní místnost. Při 50. narozeninách často asistují i děti, které mají takto příležitost vrátit rodičům to, jak jim rodiče chystali oslavy jejich narozenin, když oni byli malí. Dnes se dají např. pronajmout potahy židlí, které vás vyjdou pár euro, ale efekt stojí za to. 

Oslava 50-ky může být často rozdělena na několik oslav - s rodinou a nejbližšími, kolegové resp. přátelé a přítelkyně. Každá oslava tak díky gratulantů má trošku jiný charakter, i když to hlavní, připomenutí kulatého jubilea a oslava narozenin zůstává stejná.
 

2. Párty dekorace na 50-ku
Při přípravě dekorací si můžete vybrat balóny a dekorace s číslem 50. Dnešní nabídka dekoraci a doplňků na oslavu 50-ky je široká, je dobré dohlédnout, aby dekorace a doplňky tvořily barevně jednotnou kompozici. Stojí za to dát si trochu námahy a prolistovat nabídku. V tomto věku se již upouští od růžové barvy pro dámy naopak do popředí se dostávají univerzální barvy, především zlatá, pro muže není stanovena žádná specifická barva. 

Dejte si více času na dodání party dekorácií- nejlepší je mít je doma cca 1 týden před samotnou oslavou, abyste věděli v případě potřeby buď doobjednat, nebo upravit dekorace. Chcete-li i heliem plněné balónky, objednejte si i jednorázovou heliové láhev - jejich nafouknutí si nechte na poslední den. 
 

3. Dárky na 50-ku
O dárku na 50. narozeniny byste měli začít přemýšlet minimálně 3 týdny před oslavou, ideálně i dříve, abyste si nechali dostatek času tak na výběr, jakož i nalezení vhodného dodavatele. Seskoky z padáku už asi nebudou to pravé ořechové, ale kvalitní hodinky, pěkný šperk či obraz zůstanou určitě dlouho v paměti a oslavenec se jim jistě potěší.

Třeba brát v úvahu i fakt, že v tomto věku mají již vyhraněný vkus, a tak je poměrně jednoduché najít dárek na oslavu, problém může být s jeho koupí, proto je dobré nechat si trochu časové rezervy na koupi dopředu. 
 

4. Program na 50-ku
Program je samozřejmě dobré upravit charakteru oslav. Ne každý chce tančit, ale zažili jsme i bujarejšie oslavy, např. s lidovky, když si všichni Schütt zazpívali oblíbené písně. Hudební produkce je samozřejmě na uvážení, pokud se rozhodnete pro reprodukovanou hudbu, je dobře připravit tzv. playlist, tj nahrát písničky dopředu, abyste nemuseli improvizovat a odskakovat během oslav k ovladačem. V každém případě ale doporučujeme slavný hit "Cože je to padesátka", hymnu všech oslav na 50 ,. narozeniny.

 

Podívat nabídku na 50. narozeniny