Kategorie
 
 
 
Oslava 30. narozenin - slide 1
 
 
 
 
Oslava 30. narozenin

Oslava 30. narozenin je první kulaté výročí, kdy začíná být problém umístit všechny svíčky na dort. Jak se na ně připravit?

Pořádání 18-ky bylo ještě v režii rodičů, 20-la byla jedna super mejdan, která se narychlo zbúchala. Při 30-ce je to přece jen trochu jinak. Tu už třeba zorganizovat a pozvat nejbližších. Příprava 30. narozenin ale nemusí být stresující činností. Stačí jen trochu dopředu plánovat a dohlédnout na pár dobrých rad a doporučení uvedených v tomto článku.
 

1. Plánování a pozvánky
Alespoň 3 týdny před oslavou napište pozvánky. Zde již neplatí, že nejlepší mejdany jsou ty spontánně. Kamarádi a přítelkyně (alespoň někteří) už mají rodiny a také děti, a tudíž je vhodnější, když o pozváni na oslavu vědí dopředu, minimálně proto, aby si stihli vybavit hlídání dětí, (to v případě, že je oslava pouze pro dospělé) a také, aby měly dostatek času na dárek, ... tedy, pokud láhev dobré whisky není jediným přáním oslavence. :-)
Pozvánky na oslavu můžete buď poslat elektronicky - můžete je najít na webu nebo pokud si myslíte, že rukou podepsaná pozvánka s osobním textem má stále něco do sebe, můžete poslat v obálce papírové pozvánky nejbližším. 

Pokud jste se rozhodli pro určité téma, dejte hostům o ní vědět dopředu. V závislosti na ročním období a skladby návštěvníků, zde je seznam party témat, kolem kterých se může vytvořit myšlenka vhodná na 30-ku: Hawai party, případně garden party. Pokud děláte party doma, v menším kruhu, můžete připravit pro hosty gurmnánsku nabídku kolem tématu vína nebo sýrů.

2. Párty dekorace
Balóny a dekorace s číslem 30 jsou samozřejmostí. Dnes již není problém, vybrat si ze široké nabídky party dekorací a doplňků s číslem, třeba si jen dát pozor na to, aby dekorace barevně spolu ladily. Růžová barva pro dámy je stále oblíbená, muži střídají několik barev. 
Party dekorace objednejte ca 1 týden před samotnou oslavou, pokud chcete i heliem plněné balónky, objednejte si také heliové bombu - jejich nafouknutí si nechte na poslední den.

3. Dárky
Kromě obligátní láhve dobrého vína nebo kvalitní whisky je dobré, pokud se dohodne větší skupina a koupí hodnotnější darek oslavenci. Z vlastní zkušenosti víme, že pokud se odkomunikovať dopředu přání, častokrát se i vyplní. 
Netradiční dárky lze zařídit přes různé zážitkové agentury, které nabízejí na výběr řadu zajímavých aktivit, od tandemového seskoku či jízdy v Hummer, resp. Ferrari pro adrenalinově zaměřených, přes let balónem, až po širokou nabídku masáží. Tyto zážitky tvoří povinnou výbavu takových agentur.

4. Program
Poměrně jednoduchou činností, která dnes v době digitálních fotografií nezabere mnoho času je příprava slideshow z fotografií oslavence, jak plynul čas. Šílené účesy, ulítlé oblečení, zachycení v nečekaných a neobvyklých situacích - to vše vytváří vynikající předpoklady k tomu, aby se z promítání této slideshow stal highlight večera. Vřele doporučujeme.

 

Podívat se na nabídku na 30. narozeniny