Kategorie
 
 
 
Kouzelná oslava ve stylu Harryho Pottera: Přípravy a výzdoba - slide 1
 
 
 
 
Kouzelná oslava ve stylu Harryho Pottera: Přípravy a výzdoba

Kouzelnický svět Harryho Pottera asi netřeba představovat. Filmový a knižní fenomén, který uchvátil miliony dětí i dospělých se již mnoho let drží v žebříčku oblíbených fantasy světů. Pokud i vy máte doma malou čarodějnici či čaroděje, zkuste je na nejbližší narozeniny přenést do Bradavic a zaručeně se jim tak postaráte o nezapomenutelnou oslavu.


Každá správná Harry Potter oslava začíná již pozvánkami. Kreativitě se meze nekladou a inspirovat se tak můžete samotným listem, který dostal i mladý Harry nebo využijte připravené tematické pozvánky.

  
Zdroj: filthymuggle.com

Důležitým detailem, který dotváří správnou kouzelnou atmosféru je nepochybně výzdoba. Pro opravdu originální oslavu od prvního momentu zkuste natáhnout nad vstupní dveře plachtu nebo prostěradlo s motivem cihel a označte ji jako nástupiště 9 a třičtvrtě.

  
Zdroj: millennialmamabird.com


Nezapomeňte ani na další dekorační prvky, které jsou spojeny s kouzelným světem - například levitující svíčky, dýně nebo pavouci. Harryho sova Hedvika přiletí pomocí bílých balónků a černé fixy. A pokud využijete sezónní dekorace - kostru z Halloweenu a vánočního soba, objeví se před vámi i chladný mozkomor a vzácný Patronus.

                         
Zdroj: sarahblooms.com/harry-potter-party/, centsationalstyle.com

Všech zúčastněných potěšíte, pokud zkombinujete stolování a dekorace do všech barev, které jsou typické pro Bradavice. Namísto obrovských vlajek zavěšených na stěnách jsou vhodné například balónky nebo rovnou celá balónková kytice.


 

Ale pokud chcete zachovat pravé kouzlo kouzelnické školy, místnost rovnoměrně rozdělte a jednotlivé části vyzdobte v barvách reprezentujících jednotlivé fakulty:

 

Po příchodu by tak pozvaní hosté museli absolvovat rozdělení, o kterém rozhodne samotný třídící klobouk a pochopitelně zařídí, aby se každý dostal do své vysněné fakulty. Poslouží vám běžně dostupný čarodějnický klobouk nebo pro autentický zážitek zkuste tento návod na domácí výrobu přesné kopie klobouku z filmové série.

 
Zdroj: simplepracticalbeautiful.com

V případě, že máte obsazeny různé fakulty, můžete například uspořádat plnohodnotný turnaj ve famfrpálu. Vše, co budete potřebovat jsou jen větší kousky kartonu, barvy, špetku kreativity a o originální zábavu máte postaráno.
 

Další tipy na aktivity a nápady na občerstvení, které ocení vaši kouzelničtí hosté najdete v pokračování našeho článku.