Kategorie
 
 
 
Když potřebujete nafouknout balónky heliem - slide 1
 
 
 
 
Když potřebujete nafouknout balónky heliem

Jednoduchý plyn bez chuti a zápachu - helium je výborný pomocník, pokud chcete naučit balónky "létat. V každém dobrém párty obchodě najdete jednorázové heliové láhve pro vlastní použití i odborníků, kteří vám je nafouknou přímo na místě.

Jejich "létání" ovlivňuje několik faktorů:
• vnitřní - typ balónku, jeho utěsnění a upevnění, kvalita hélia,
• vnější - nadmořská výška, klimatické podmínky.
 

Latexové vs. fóliové balónky
Létat vědí oba. Obyčejné balóny z latexu vydrží mnohem méně. 12-palcové balóny budou postupně klesat k zemi po 12 hodinách, 9-palcové o něco dříve. Co se týče fóliových, díky hrubším stěnám, lepšímu izolačnímu materiálu a automatickému uzavření je najdete létat io několik dní. Vše záleží na jejich velikosti. Tedy platí, že čím je balón menší, tím méně hélia a také méně hodin vydrží létat. Jednoduché, co říkáte?
 

Hi-float
Pokud se nechcete vzdát latexových balónků a myšlenky, že budou zdobit strop minimálně celý den, je tu ještě emulze tzv. hi-float. Ta prodlouží jejich životnost až 25x, cca o 2-3 týdny. Vtírá se do nitra nenafouknutém balónku a zabraňuje úniku plynu.
 

Na velikosti záleží
Velikost balónku je důležitá i při samotném plnění. Každý z nich spolkne jiné množství heliového plynu a od toho se odvíjí i cena nafoukaní jednoho balónku.
U nás to máme takto:

Ceny a parametry nejoblíbenějších balónků
Ceny a parametry foukání balónků
* časy jsou orientační, závisí na teplotě vzduchu a dalších vnějších podmínek


Koupit jednorázovou héliovku nebo nafoukat odborníkem
Je to jen na vás. Plnění balónků s jednorázovou lahví může být skvělá zábava, když si je nafouknete přímo na oslavě. Takže pokud jste se rozhodli nafoukat si balónky sami, máme pro vás heliové láhve ve dvou velikostních objemech.
Necháte to raději na zkušenější? Vyberte si osvědčenou prodejnu, kde používají pouze 100% helium. Budete mít jistotu, že vám balónky vydrží tak, jak uvádíme v tabulce.